Οικολογικά και Βιολογικά προϊόντα

Από τον natalaki_k 15/09/2014 0 Σχόλια ,,

 

Δύο έννοιες που συχνά μπερδεύουμε και συγχέουμε είναι τα οικολογικά με τα βιολογικά προϊόντα!  Πολλοί από εμάς θεωρούμε ότι είναι δύο έννοιες ταυτόσημες που έχουν ελάχιστες διαφορές και αρκετές φορές χρησιμοποιούμε την μία στην θέση της άλλης!

 

Οικολογικά προϊόντα είναι τα προϊόντα που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, είτε κατά τη χρήση τους, είτε κατά την απόρριψή τους. (περιορίζουν τη ρύπανση όσο το δυνατόν περισσότερο). Παραθέτουμε κάποια παραδέιγματα για να γίνει πιο κατανοητό.


- Οι χάρτινες σακούλες αποσυντίθενται πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τις νάυλον ή τις πλαστικές, γι αυτό οι τελευταίες τείνουν να καταργηθούν στην Ευρώπη.

- Τα οικολογικά καθαριστικά που καταλήγουν στη θάλασσα δεν την ρυπαίνουν τόσο σε αντίθεση με τα άλλα που προκαλούν μεγάλες βλάβες ακόμα και στους θαλάσσιους οργανισμούς.

- Άλλο ένα παράδειγμα είναι οι "πράσινες" ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές που καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα, με αποτέλεσμα, έμμεσα να περιορίζουν τους ρύπους των εταιριών παροχής ηλεκτικού ρεύματος στην ατμόσφαιρα.

- Τέλος, τα προϊόντα κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά που σημαίνει ότι μετά τη χρήση τους, μπορούμε να τα ανακυκλώσουμε κι έτσι να μην καταλήξουν στα σκουπίδια. 

 

Από την άλλη βιολογικά προϊόντα είναι συνήθως τρόφιμα ή και άλλα προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε στον οργανισμό μας και θέλουμε να είναι όσο πιο υγιεινά γίνεται!

Για την ακρίβεια, είναι προϊόντα που καλλιεργούνται και μεγαλώνουν χωρίς φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και άλλα χημικά. Όπως ακριβώς θα παράγονταν από τη μάνα φύση! Όπως αντιλαμβάνεστε, τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο ακριβά, για το λόγο του ότι είναι πιο δύσκολο να δώσουν "υγιείς" καρπούς μιας και οι επικίνδυνοι για τους σπόρους μικροοργανισμοί καραδωκούν.


Επίσης, χωρίς τη "χημική" παρέμβαση είναι πιο δύσκολο να πάρουμε μεγάλες ποσότητες βιολογικών προϊόντων, οπότε η παραγωγή είναι αρκετά πιο περιορισμένη.

Έτσι, για να βγει κέρδος από μία τέτοια παραγωγή, θα πρέπει η πώληση να γίνεται σε υψηλότερη τιμή, αλλά είναι πιο υγιεινά, μιας και δεν βάζουμε μέσα μας τα κατάλοιπα των χημικών που προαναφέραμε.

 

Αφήστε ένα σχόλιο