Γιατί οι σκύλοι γλύφουν τις πατούσες τους;

Από τον natalaki_k 27/02/2018 0 Σχόλια

Γιατί ο σκύλος σας γλείφει τις πατούσες του ανεξέλεγκτα;

 

Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό!

 

Αυτό είναι ένα πάρα πολύ συχνό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι ιδοκτήτες των σκύλων. Σίγουρα, τα σκυλιά είναι περίεργα μερικές φορές, αλλά μπορείτε στην πραγματικότητα να βρείτε την αιτία που κάνει το σκύλο σας να γλύφει συνεχώς τα πέλματά του! Σκεφτείτε για τον εαυτό σας την τελευταία φορά που είχατε ένα ήπιο έως μέτριο εξάνθημα, δάγκωμα ή φαγούρα. Είχατε την επιθυμία να το πιέσετε ή να το ξύσετε; Είναι το ίδιο πράγμα για το σκύλο σας, μόνο που ο σκύλος σας δεν καταλαβαίνει ότι το γλείψιμο και το μάσημα κάνει το πρόβλημα χειρότερο, και δεν σταματάει.

 

Συχνές αιτίες κνησμώδους ή ερεθισμένου πέλματος σκύλου

 

Εάν παρατηρήσετε ότι o σκύλος σας γλείφει τις πατούσες του όλο το χρόνο, υπάρχει ένας ερεθισμός ή κάποιο άλλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες αιτίες είναι:

 

• Ξηρά πέλματα σκύλου

Αν τα πέλματα του σκύλου σας είναι υπερβολικά ξηρά και τραχειά στην αφή, μπορεί να γίνουν ευαίσθητα , ερεθισμένα και ακόμη και να σπάσουν ή να αιμορραγούν, ειδικά αν ο σκύλος σας τα γλείφει όλη την ώρα.

• Αλλεργική Δερματίτιδα / Αλλεργίες

Η τροφή ή κάποια αλληλεπίδραση στο περιβάλλον που ζει ο σκύλος σας μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση που επηρεάζει τα πέλματα του σκύλου σας ή / και το δέρμα του, προκαλώντας αλλεργική δερματίτιδα ή δερματίτιδα επαφής. Η αιτία μπορεί να αφορά μούχλα, γύρη, φυτοφάρμακα, απορρυπαντικά, ορισμένα σαπούνια ή οποιοδήποτε άλλο πράγμα που έρχεται σε επαφή ο σκύλος σας.

• Εκδορές, ξένα σώματα

Ελέγξτε προσεκτικά τα πόδια του σκύλου σας για τυχόν ξένα σώματα που μπορεί να έχουν εισχωρήσει μέσα. Ένα κομμάτι από γυαλί, πέτρα κ.λπ. θα μπορούσε εύκολα να εγκλωβιστεί στο πέλμα του κατοικίδίου σας, προκαλώντας πόνο, δυσφορία και μια ανεξέλεγκτη επιθυμία να γλείφει και να μασάει τις πατούσες του.

Ακραίες καιρικές συνθήκες

Τα θερμά/ καυτά πεζοδρόμια το καλοκαίρι ή οι παγωμένοι δρόμοι το χειμώνα μπορούν να προκαλέσουν ξηρά και ερεθισμένα πέλματα σκυλιών.

• Υπερκεράτωση

Μια πάθηση που έχει ως αποτέλεσμα την πάχυνση του δέρματος στα πόδια του σκύλου. Αυτή η ίδια κατάσταση μπορεί επίσης να επηρεάσει και τις μύτες των σκύλων.

 

Πώς να αντιμετωπίσετε τα κνησμώδη ή ερεθισμένα πόδια του σκύλου

Ό, τι κι αν κάνετε, μην αγνοείτε το πρόβλημα. Το να επιτρέπετε στο σκύλο σας να μασουλάει ή να γλύφει τα ερεθισμένα πέλματά του, θα οδηγήσει σε επιδείνωση του προβλήματος και θα αυξήσει την πιθανότητα μόλυνσης.

 

Ευτυχώς, υπάρχει μια εξ ολοκλήρου φυσική λύση στο πρόβλημα!!

 

Σας προτίνουμε το Paw Soother της Natural Dog Company! Αυτό το απαλό αλλά αποτελεσματικό οργανικό balm παρέχει αμέσως καταπραϋντικές, θεραπευτικές και προστατευτικές ιδιότητες. Κάθε οργανικό συστατικό του προϊόντος παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση της φλεγμονής και στην διατήρηση της ενυδάτωσης στα πέλματα για την έναρξη της θεραπείας.

Το Paw Soother είναι ένα μοναδικό βάλσαμο με βάση τα βότανα που περιέχει μόνο το σωστό μίγμα υγιών πλούσιων ιδιοτήτων. Χρησιμοποιείται για να καταπραΰνει και να θεραπεύει τα μαξιλάρια των ποδιών που είναι ξηρά, σκασμένα, ακατέργαστα, ωμά, ξεφλουδισμένα ή ραγισμένα. καθώς και, υπερκεράτωση του ποδιού, συμπτώματα αλλεργίας στο πόδι, γυαλιστερά πόδια σκύλου δείχνουν + περισσότερα.

 

Και αν δεν σταματήσει ο σκύλος μου να γλύφει τις πατούσες του;

 

Πολλοί πελάτες μας ρωτάνε πώς μπορούν να κάνουν το σκύλο τους να σταματήσει να γλείφει τις πατούσες του μετά την αφαρμογή του Paw Soother;

Πρώτα απ 'όλα, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είναι 100% ασφαλές για το σκύλο σας να γλύψει το Paw Soother. Φυσικά, θα προτιμούσατε το προϊόν να μένει στα πέλματα του σκύλου σας όταν το εφαρμόζετε για λίγη ώρα. Έτσι, δοκιμάστε να παίξετε ένα παιχνίδι, να βουρτσίζετε το σκύλο σας ή να κάνετε κάτι για να τον αποσπάσετε από το γλείψιμο για 10-15 λεπτά μετά την εφαρμογή του Paw Soother Αυτό δίνει χρόνο στο προϊόν να εισχωρήσει στο δέρμα και να αρχίσετε να δρα. Καθώς τα πέλματα αρχίζουν να θεραπεύονται και να αισθάνεται ο σκύλος σας καλύτερα, θα πρέπει να παρατηρήσετε μια μείωση στα πόδια γλείψιμο σκυλιών.

 

Επιπλέον, δοκιμάστε να βρείτε την αρχική αιτία ερεθισμού του πέλματος για να μειώσετε την περαιτέρω επαφή και τις εστίες. Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το Paw Soother δύο φορές την ημέρα ή όποτε  χρειάζεται, για να δημιουργήσετε ένα φράγμα προστασίας μεταξύ των πελμάτων του σκύλου σας και των πιθανών μολυσματικών ουσιών.

Αφήστε ένα σχόλιο