Γιατί οικολογικά προϊόντα για κατοικίδια;

Από τον natalaki_k 20/04/2017 0 Σχόλια

 

Λέμε ναι στα οικολογικά προϊόντα!!

 

Πολλά έχουν γραφτεί για τα ecofriendly προϊόντα καθώς και για τα οφέλη τους, αλλά δυστυχώς λίγα γνωρίζουμε ως καταναλωτές. Επιπλέον, ακόμα λιγότερα γνωρίζουμε για τις επιπτώσεις των μη οικολογικών προϊόντων.

 

 

Για παράδειγμα, τα παιχνίδια που μασούν και διαλύουν οι τετράποδοι φίλοι μας καθημερινά, προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά. Η διάλυσή  τους απελευθερώνει τοξικές ουσίες για το περιβάλλον μας αλλά και για εμάς τους ίδιους αφού μέσω του νερού και του εδάφους περνάνε στα προϊόντα που καταναλώνουμε!  

 

Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες εμπορικές εταιρίες χρησιμοποιούν συνθετικά υλικά, πλαστικά και ακατέργαστα. Τα περισσότερα από αυτά παίρνουν αρκετό χρόνο να αναγεννηθούν και έχουν βλαβερές επιπτώσεις στο περιβάλλον τους ανθρώπους αλλά και για τα ζώα! Για παράδειγμα, τα παιχνίδια που μασούν και διαλύουν οι τετράποδοι φίλοι μας καθημερινά, προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά. Η διάλυσή  τους απελευθερώνει τοξικές ουσίες για το περιβάλλον μας αλλά και για εμάς τους ίδιους αφού μέσω του νερού και του εδάφους περνάνε στα προϊόντα που καταναλώνουμε!  

 

Για το λόγο αυτό πλέον όλο και περισσότερες εταιρίες, ειδικά αναπτυσσόμενες,  χρησιμοποιούν οικολογικά προϊόντα και προϊόντα που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση ανακυκλωμένων υλικών, την χρήση φυσικών υλών ( μπαμπού, κάνναβης και άλλων), χωρίς πλαστικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πιο ήπια επιβάρυνση του πλανήτη καθώς πραγματοποιείται πιο γρήγορη βιοδιάσπαση των υλικών. 

Άλλο ένα θετικό στοιχείο στη χρήση οικολογικών προϊόντων είναι η οικονομία που κάνουμε στο πορτοφόλι μας ακόμα και αν πιστεύουμε το αντίθετο. Είναι αλήθεια ότι τα βιολογικά τρόφιμα, τα παιχνίδια και οι λιχουδιές κοστίζουν λίγο ακριβότερα από τα μη βιολογικά αλλά έχετε αναλογιστεί πόσο περισσότερο διαρκούν?  

 

Τα φαγητά έχουν καλύτερα πιο ευεργετικά υλικά τα οποία είναι πιο θρεπτικά με αποτέλεσμα ο τετράποδος φίλος μας να έχει μικρότερες ποσοτικές ανάγκες από μία συνηθισμένη τροφή η λιχουδιά. Έτσι, μακροπρόθεσμα καταναλώνει μικρότερες ποσότητες, τρέφεται καλύτερα και μας κοστίζει λιγότερο! Αντίστοιχα και τα οικολογικά παιχνίδια, είναι πιο ασφαλή για το κατοικίδιό μας, διαρκούν πολύ περισσότερο από τα πλαστικά οπότε αγοράζουμε λιγότερα παιχνίδια που αντέχουν στον χρόνο και είναι πιο ευχάριστα!

 

Πλέον έχετε αρκετούς λόγους για τους οποίους πρέπει να πείτε ναι και να στραφείτε στα οικολογικά προϊόντα, τρόφιμα και παιχνίδια!! 

 

Αφήστε ένα σχόλιο