Αν έχετε βρει παραλία που ο σκύλος σας είναι ευπρόσδεκτος (κατά προτίμηση ερημική δηλαδή) διαβάστε μερικές συμβουλές για να τον κρατήσετε ασφαλή από τους κινδύνους του νερού και της άμμου.


Πρώτον, δεν ξέρουν όλα τα σκυλιά να κολυμπούν. Αν πάρετε τον σκύλο σας για πρώτη φορά στην παραλία, μην τον αναγκάσετε να μπει στο νερό. Αφήστε τον να παίξει και αν μπει στο νερό μαζί σας, μην το έχετε δεμένο με λουρί, μην τον τραβάτε από το κολάρο και μην τον αφήσετε να πάει στα βαθιά. Όταν νιώσει έτοιμος και αν του αρέσει το νερό θα σας ακολουθήσει! 





Δεύτερον, ελέγξτε την παραλία. Αν έχει κάποιο ερείπιο ή βράχια και ο σκύλος σας είναι επιρρεπής στα ερεθίσματα (π.χ. κυνηγά γάτες) θα πρέπει να τον έχετε με το λουρί του για να μην χαθεί. Ένα μακρύ λουρί θα του δώσει την αίσθηση της ελευθερίας αλλά θα τον έχετε υπό έλεγχο.




Τρίτον, οι μέδουσες (ή και οι τσούχτρες) μπορεί να τσιμπήσουν και τον σκύλο μας, καθώς τα σκυλιά είναι περίεργα και επεξεργάζονται τα πάντα. Μπορεί με την πατούσα του να σπρώξει τη μέδουσα και να πληγωθεί. Πείτε του ''άστο'' και πάρτε τον μακριά από το σημείο.




Τέταρτον, η καυτή άμμος που καίει τις πατούσες μας, καίει φυσικά και τις πατούσες του σκύλου μας! Και δυστυχώς δεν μπορεί να φορέσει σαγιονάρες... Μόλις τον βγάλετε από το αυτοκίνητο μπορείτε να του βρέξετε τα πόδια με ένα μπουκάλι νερό ώστε να περπατήσει χωρίς να πονά στην άμμο. Ακόμα καλύτερα, προτιμήστε το μπάνιο τις απογευματινές ώρες που η άμμος αλλά και ο ήλιος δεν καίνε τόσο πολύ.




Τέλος, προσοχή στα φύκια.Αν τα φύκια φαγωθούν από το σκύλο διογκώνονται στο στομάχι του και αν δεν αφαιρεθούν μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε θάνατο. Στα συμπτώματα συμπεριλαμβάνονται ο εμετός, η διάρροια και η απώλεια της όρεξης. Γι' αυτό να τον έχετε υπό την επίβλεψή σας όλη την ώρα!




Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ένα μπωλ και φρέσκο νερό για το σκυλάκο σας!